• Nazovite nas
  • +385 1 203 5001
  • Pošaljite mail

Objavljen je Natječaj za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“- provedba tipa operacije 4.2.2. „Korištenje obnovljivih izvora energije“

Objavljen je Natječaj za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“- provedba tipa operacije 4.2.2. „Korištenje obnovljivih izvora energije“

Objavljeno 17.02.2020. u Aktualno

Predmet poziva: 

Predmet natječaja je dodjela potpore temeljem Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. (NN, br. 91/19), za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ – provedbu tipa operacije 4.2.2 „Korištenje obnovljivih izvora energije“.

Svrha (cilj) Poziva:

Svrha natječaja je povećanje učinkovitog korištenja energije.

Prihvatljivi prijavitelji: 

  • fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda (mikro, mala, srednja te velika poduzeća) u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog ili ne životinjskog porijekla, uključujući početnike ili
  • fizičke i pravne osobe koje nisu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda (mikro, mala, srednja te velika poduzeća), ali su upisane u Upisnik poljoprivrednika, pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog ili ne životinjskog porijekla.
  • Prihvatljivi korisnici moraju ispuniti uvjete iz Priloga I ovog natječaja

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava: 70.000.000,00 HRK

Visina potpore po projektu iznosi od 15.000,001.000.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti (do 200.000,00 EUR za korisnike početnike)

Intenzitet javne potpore iznosi do 50% (EU 85%, a RH 15% udjela)

Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 30. lipnja 2020. godine do 12:00 sati. Dostava projektnog prijedloga dozvoljena je najranije od 16. ožujka 2020. godine od 12 sati.

Za sva pitanja ili potrebu za suradnjom prilikom pripreme Vašeg projekta budite slobodni javiti nam se na bdc@bdc.hr ili broj telefona 01/203-5001.

www.bdc.hr

Svojim iskustvom jamčimo najvišu kvalitetu usluge!

O nama

Specijalizirani smo za savjetovnje u vezi s pridobivanjem sredstava iz ESI fondova.
Saznaj više...

Zašto BDC?

Mi znamo kako pridobiti bespovratna sredstva iz ESI fondova.
Saznaj više...

Naše vrijednosti

Individualan pristup te posvećenost svakom klijentu i svakom projektu...
Saznaj više...
Imate li bilo kakvo pitanje? Rado ćemo Vam odgovoriti!