• Nazovite nas
 • +385 1 203 5001
 • Pošaljite mail

Blog

 • Mjere HAMAG-BICRO-a za pomoć poduzetnicima

  Posted in Aktualno on ožu 18, 2020

  Nastavno na sjednicu Vlade RH održanu 17. ožujka 2020. godine i donesen paket mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije bolesti COVID-19, HAMAG-BICRO u suradnji s još tri ministarstva (Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvom poljoprivrede) provodi 8 novih mjera namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

  Radi se o sljedećim mjerama:

  1. Moratorij na sve rate ESIF Mikro i Malih zajmova te Mikro i Malih zajmova za ruralni razvoj do 31. prosinca 2020. te prolongat otplate/roka korištenja kredita za koj...

 • Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Integrator”

  Posted in Aktualno on ožu 03, 2020

  Predmet poziva: Sufinanciranje inovacija procesa i/ili organizacija poslovanja organizacije konzorcija MSP-ova za uspostavljanje dugoročnih dobavljačkih odnosa/lanaca vrijednosti s drugim poduzećima tzv. Integratorima. Za potrebe ovog Poziva konzorcij će se sastojati od minimalno 3 (tri) MSP-a.

  Svrha poziva: Podržati suradnju MSP-ova kako bi stvaranjem novih inovativnih proizvoda i usluga uspostavili dobavljačke odnose sa poduzećima Integratorima i postali dio njihovog lanca vrijednosti u ciljanom strateškom segmentu.

  Integratori su srednja i velika poduzeća koja su prisutna na više tržišta, ...

 • Objavljen Natječaj za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina

  Posted in Aktualno on ožu 03, 2020

  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 28. veljače 2020. godine Natječaj za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019. –2023.

  Prihvatljivi su troškovi sljedećih aktivnosti:

  • Izgradnja/poboljšanje nepokretne imovine, stjecanja (kupnje) nepokretne imovine radi poboljšanja iste nepokretne imovine, uključujući i kupnju zemljišta kao jedne od aktivnosti u okviru projekta s ciljem izgradnje vinarije i/ili prezentacijskog i/ili prodajnog objekta, 
  • kupnja novih strojeva i opreme do iznosa njihove...

 • Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2020. godini prema „Program održivog razvoja lokalne zajednice“

  Posted in Aktualno on vel 19, 2020

  Svrha (cilj) Poziva:

  Cilj programa je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima i u svrhu uravnoteženog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske.

  Razvojni prioriteti:

  • unaprjeđenje društvene, javne, komunalne i socijalne infrastrukture
  • razvoj infrastrukture kao preduvjeta za ulaganje i gospodarski oporavak

  Prihvatljivi prijavitelji: 

  • I., II., III. i IV. skupinu jedinica lokalne samouprave
  • I. i II. skupinu jedinica područne (regionalne) samouprave
  • III. I IV. skupinu jedinica područ

 • Uspostava reciklažnih dvorišta. Referentni broj: KK.06.3.1.16

  Posted in Aktualno on vel 19, 2020

  Predmet Poziva: je uspostava reciklažnih dvorišta sukladno članku 35. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (ZOGO), što uključuje građenje i opremanje novih reciklažnih dvorišta ili nabavu mobilnih jedinica. Predmet ovog Poziva nisu reciklažna dvorišta za građevni otpad (sukladno odredbi u članku 4. stavku 1. točki 50. ZOGO-a), kao ni nabava opreme/vozila za manipulaciju i transport mobilne jedinice.

  Svrha poziva: Doprinos povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

  Prihvatljivi troškovi:

  1. Reciklažna dvorišta – građevin...

 • Najava: Podmjera 6.2. »Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima« tipa operacije 6.2.1. »Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«

  Posted in Aktualno on vel 17, 2020

  Svrha: pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

  Prihvatljivi korisnici: poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 EUR, u rangu mikro ili malog poduzeća.

  Projekti se moraju provoditi u naseljima s najviše 5.000 sta...

 • Najava: Podmjera 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti« – provedba tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«

  Posted in Aktualno on vel 17, 2020

  Prihvatljivi prijavitelji: poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku objave nacrta Natječaja te fizičke osobe koje su nositelji ili članovi obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji pokreću ili razvijaju nepoljoprivredne djelatnosti ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 2.000 EUR. 

  Projekti se moraju provoditi u naseljima s najviše 5.000 stanovnika u području JLS u kojoj je sjedište poljoprivrednog gospodarstva ili u susjednoj JLS u naselju do 5.000 stanovnika.

  Prihvatljivi ...

 • Objavljen je Natječaj za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“- provedba tipa operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“

  Posted in Aktualno on vel 17, 2020

  Predmet poziva: 

  Predmet natječaja je dodjela potpore temeljem Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. (NN, br. 91/19), za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ – provedbu tipa operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“.

  Svrha (cilj) Poziva:

  Svrha natječaja je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje.

  Prihvatljivi prijavitelji: 

  • fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda (mikro, ...

 • Objavljen je Natječaj za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“- provedba tipa operacije 4.2.2. „Korištenje obnovljivih izvora energije“

  Posted in Aktualno on vel 17, 2020

  Predmet poziva: 

  Predmet natječaja je dodjela potpore temeljem Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. (NN, br. 91/19), za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ – provedbu tipa operacije 4.2.2 „Korištenje obnovljivih izvora energije“.

  Svrha (cilj) Poziva:

  Svrha natječaja je povećanje učinkovitog korištenja energije.

  Prihvatljivi prijavitelji: 

  • fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda (mikro, mala, srednja te velika poduzeća) u odgovarajuć

 • Objavljen je javni Poziv na dostavu projektnih prijedloga Uspostava postrojenja za obradu/recikliranje građevnog i/ili krupnog (glomaznog) komunalnog otpada (referentni broj: KK.063.1.17)

  Posted in Aktualno on vel 03, 2020

  Predmet poziva: 

  Predmet poziva je povećati kapacitete RH za obradu/recikliranje građevnog i krupnog (glomaznog) komunalnog otpada i tako doprinijeti unaprjeđenju sustava gospodarenja otpadom, posebice smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalištima.

  Svrha (cilj) Poziva:

  Cilj ovog Poziva je podržati uspostavu postrojenja za obradu/recikliranje građevnog i/ili krupnog (glomaznog) otpada.

  U okviru ovog Poziva bespovratna sredstva (državne potpore) će se dodijeliti projektima za ulaganje u:

  • Fiksna postrojenja za obradu/recikliranje građevnog i/ili krupnog (glomaznog) komunalnog otpada
  • ...

O nama

Specijalizirani smo za savjetovnje u vezi s pridobivanjem sredstava iz ESI fondova.
Saznaj više...

Zašto BDC?

Mi znamo kako pridobiti bespovratna sredstva iz ESI fondova.
Saznaj više...

Naše vrijednosti

Individualan pristup te posvećenost svakom klijentu i svakom projektu...
Saznaj više...
Imate li bilo kakvo pitanje? Rado ćemo Vam odgovoriti!